Τα μυστικά της Αγιορείτικης Κουζίνας αποκάλυψε το Σάββατο ο Πατέρας
Επιφάνιος (Μονή Μυλοποτάμου) στους επισκέπτες της 26ης Detrop που άνοιξε τις πύλες τις την Παρασκευή στις
εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 6 Μαρτίου.
Ο π. Επιφάνιος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου
Ελλάδος ετοίμασε Αγιορείτικο Μπακαλιάρο με πατάτες...
στο σταντ της Περιφέρειας
Κεντρικής Μακεδονίας, στο περίπτερο 16, όπου η Λέσχη σε συνεργασία με την
Περιφέρεια προβάλουν τη Μακεδονική Κουζίνα και παρουσιάζουν φαγητά με προϊόντα
από τη γη της Μακεδονίας.
Ακολούθησε η
γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που ετοίμασε κριθαρότο με μύδια από τον Θερμαϊκό
Κόλπο και φυσικά οι σεφ μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων.
Στη φωτογραφία ο Πατέρας Επιφάνιος στο κέντρο, η Κική Εμμανουηλίδου δεξιά και η σεφ Κατερίνα Πέτρου αριστερά.
Σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου, μετά από αλλαγή προγράμματος, στις 4 μ.μ. ο Ηλίας Μαμαλάκης θα μαγειρέψει
λαχανοντολμάδες. Νωρίτερα, στις 2 μετά το μεσημέρι η γευσιγνώστρια, συγγραφέας βιβλίων
μαγειρικής, σεφ Κική Εμμανουηλίδου, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
και συνεργάτιδα των «Πολιτισμικών» θα ετοιμάσει και θα προσφέρει στους
επισκέπτες «Τανομένο Σουρβά», μια ποντιακή σούπα που γίνεται με σπασμένο
σιτάρι, στραγγιστό γιαούρτι και ξερό δυόσμο.
Η σεφ Κική Εμμανουηλίδου μας προσκαλεί να γευτούμε αυτό το ξεχωριστό φαγητό.
Τα βιβλία της, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία,
περιλαμβάνουν πλήθος συνταγών με προϊόντα της Μακεδονικής Γης.
Διεθνής Διαγωνισμός
Εντωμεταξύ, στο περίπτερο 3 εξελίσσεται ο Διεθνής
Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης που διοργανώνεται για 10η φορά από τη
Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, στα πλαίσια της 26ης Detrop. Στόχος του
είναι η ανάδειξη της πλούσιας ελληνικής κουζίνας και η προώθηση των ελληνικών
προϊόντων τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.
Ο Διαγωνισμός, τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας
Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies). Περισσότεροι
από 500 ταλαντούχοι ανταγωνίζονται σε 34 διαφορετικές διαγωνιστικές
κατηγορίες, σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας
Ομοσπονδίας.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νoτίου Ευρώπης
διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος κάθε δύο έτη και αποτελεί
σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης της Λέσχης παγκοσμίως. Συνιστά τη
μεγάλη γιορτή των επαγγελματιών του κλάδου και είναι μέρος της συνεχούς
προσπάθειας που κάνουν οι σεφ της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας για τη
βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του εμπλουτισμού της Ελληνικής
γευσιγνωσίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου