Παρουσίαση του βιβλίου «Εικόνες της παιδικής ηλικίας στη μεγάλη οθόνη» του Δ. Γουλή

Ο εκδοτικός οίκος University Studio Press παρουσιάζει το βιβλίο «Εικόνες της παιδικής ηλικίας στη μεγάλη οθόνη» του Δημήτρη Γουλή, δρ. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διευθυντή του 67ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο Μουσείο Φωτογραφίας – Αποθήκη Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Ομιλητές: Μένη Κανατσούλη, καθηγήτρια παιδαγωγικής ΑΠΘ, Παύλος Πανταζής, αν. καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, Μαρία Κοκορότσκου, αρχαιολόγος, μουσειολόγος, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Μουσείου Φωτογραφίας.   


Περίληψη

Το βιβλίο αυτό είναι καρπός μιας εξ απαλών ονύχων ιδιαίτερης αγάπης για τον κινηματογράφο αλλά και προϊόν μιας πολύχρονης ενασχόλησης με την γλώσσα του, τις τεχνικές του και την εφαρμογή του στην εκπαίδευση. 

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής του, υπήρχαν κατά νου τρία διαφορετικά είδη αναγνωστών: εκείνος, που έχει ένα γενικό ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο και θέλει να μάθει κάτι παραπάνω, ο εκπαιδευτικός, που μπορεί βρει μια σύντομη σύνοψη εννοιών και ένα σύνολο προτάσεων για την προσέγγιση μίας κινηματογραφικής ταινίας αλλά και ένας τρίτος αναγνώστης, ο οποίος επιθυμεί να εμπλακεί σε δραστηριότητες δημιουργίας κινηματογραφικού υλικού. 

Ταυτόχρονα, η προσέγγιση του ζητήματος της κινηματογραφικής παιδείας συνδέεται ευθέως με τη μελέτη των ταινιών, που αναπαριστούν την παιδική ηλικία, γιατί εμπλέκουν συναισθηματικά μικρούς και μεγάλους σε καταστάσεις, οι οποίες κομίζουν μια εναλλακτική, πιο δημιουργική ματιά στη θέαση του κόσμου, που μας περιβάλλει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

University Studio Press, Αρμενοπούλου 32, τηλ. 231 020 8731.

Η βιβλιοπαρουσίαση στην ιστοσελίδα μας γίνεται σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης Παιδεία – www.malliaris.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου