Ρεκόρ συμμετοχών στον 12ο Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος”

Ρεκόρ συμμετοχών (21.000 άτομα) και πλήθος παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων καταγράφει η φετινή διοργάνωση του 12ου Διεθνή Μαραθώνιου "Μέγας Αλέξανδρος", που θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου.

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου θα δοθεί την Κυριακή στις 8 το πρωί στην Πέλλα με κατάληξη στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.


Παράλληλα, με τον Μαραθώνιο θα πραγματοποιηθούν ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και ο δρόμος 1. 000 μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Αναλυτικά, στην εκκίνηση αναμένεται να βρεθούν 2.184 δρομείς στον Μαραθώνιο, 4.794 συμμετέχοντες στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ., 12.250 δρομείς στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., καθώς και 2.000 μαθητές ηλικίας 9-12 ετών στον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βορείου Ελλάδος έκανε λόγο η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου (27 Μαρτίου) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως «είναι δωδέκατη χρονιά, είναι πλέον ένας θεσμός που εμπλουτίζεται χρόνο με το χρόνο. Μια θεματική ενότητα που δείχνει ότι όλοι στοχεύουμε σε ένα θεματικό τουρισμό. Ενδυναμώνεται ένας παλιός τίτλος της Θεσσαλονίκης ως αθλητομάνα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ήδη ξεκίνησε διαδικασίες για να δίνει την επιπλέον χρηματοδότηση αυτού του γεγονότος έτσι ώστε να μπορούμε να προσκαλούμε περισσότερο κόσμο».

Στον χαιρετισμό του, μέσω βίντεο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά είναι και οικογενειακό καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν.

«Είναι τιμή για τον δήμο Θεσσαλονίκης να υποστηρίζει μία τέτοια διοργάνωση. Θέλουμε να δούμε αυτόν το Μαραθώνιο να διοργανώνεται για πάρα πολλά χρόνια» ανέφερε ο αντιδήμαρχος εκπαίδευσης και αθλητισμού, Γιώργος Δημαρέλος.

Ο γενικός διευθυντής διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος τόνισε ότι «θα είναι μία μεγάλη γιορτή με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την χώρα. Περισσότερα από 21.000 άτομα θα έρθουν και θα συμμετάσχουν. Έχουμε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα το οποίο είναι καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ξένους και Έλληνες αθλητές για να συμμετάσχουν στον Μαραθώνιο».

Ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, σημείωσε ότι «επί εδάφους δήμου Πέλλας ο Μαραθώνιος είναι περίπου 7,5 χλμ. Οι συνεργάτες είναι έτοιμοι, περιμένουμε την Κυριακή την εκκίνηση. Προηγούνται, ωστόσο οι εκδηλώσεις του Σαββάτου, η Αφή  της Μαραθώνιας Φλόγας, μία όμορφη εκδήλωση που γίνεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας. Ο στόχος της είναι να αναδείξει το γεγονός αλλά να αναδείξει και τους αρχαιολογικούς χώρους όλης της Μακεδονίας».

«Όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε όταν υπάρχει αγάπη. Θα δείξουμε στον κόσμο ότι ένα άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ του ανάλογη εξάσκηση μπορεί να παρευρεθεί παντού. Είναι όλοι ευπρόσδεκτοι γιατί η άσκηση χαρίζει στον άνθρωπο ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης.

Στο πλαίσιο της σύμπραξης με την Οργανωτική Επιτροπή, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα παράσχει στη διοργάνωση για την κάλυψη των αναγκών των τομέων της τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του. Το πληρέστατο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» που θα βρίσκεται στο σημείο τερματισμού για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος υγείας, καθώς και το κινητό εργαστήριο ενημέρωσης, εκπαίδευσης και τεχνολογίας «Οδυσσέας» το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των μικρών μαθητών αμέσως μετά τον τερματισμό του δρόμου των 1.000μ. Δημοτικών Σχολείων.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Μαραθωνίου από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου θα διεξαχθεί η δεύτερη διεθνής έκθεση αθλητικών ειδών και εξοπλισμού, Sportexpo Marathon στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  όπου παρουσιασθούν οι τελευταίες εξελίξεις στον αθλητισμό και τα πιο σύγχρονα αθλητικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Ο St 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου