Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 - «Ένα βίωμα σύγχρονου πολιτισμού» - Όλο το πρόγραμμα

Το πρώτο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 (Ιούνιος – Ιούλιος) παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 29 Μαΐου  το μεσημέρι στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μονής. Μ’ ένα πυκνό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με άξονα πάντα την ποιότητα και με το άνοιγμα της Μικρής Σκηνής στη βεράντα του νέου τμήματος της Μονής, το Φεστιβάλ περιμένει φέτος δεκάδες χιλιάδες θεατές στον πανέμορφα υποβλητικό χώρο της Μονής Λαζαριστών.


Το πρόγραμμα παρουσίασαν ο διευθυντής του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Λάζαρος Κωνσταντινίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος του Δ.Σ. της Μονής Λαζαριστών, Αλέξανδρος Θάνος, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του Φεστιβάλ, Άκης Σακισλόγλου, ο οποίος και συντόνισε τη συνέντευξη Τύπου.

«Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις και γίνεται ολοένα και καλύτερο», τόνισε ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης και σημείωσε την «επαναλειτουργία της Μικρής Σκηνής που φέρνει πιο κοντά το κοινό με τον δημιουργό και είναι μια πολύ αξιέπαινη πρωτοβουλία της διοργάνωσης».

Ο ίδιος εξήγησε ότι ο Δήμος Παύλου Μελά στηρίζει έντονα το Φεστιβάλ «γιατί είναι σημείο αναφοράς για όλη την πόλη και ενισχύει την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, γιατί φροντίζει να γίνονται εκδηλώσεις για όλους χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς». Εξέφρασε, ακόμα, την επιθυμία τα να διευρυνθούν τα πλαίσια συνεργασίας με σημαντικούς φορείς πολιτισμού.

«Το Φεστιβάλ θα πρέπει να κάνει συνέργιες με όλους του φορείς, συνεργασίες με το πανεπιστήμιο και ομάδες πολιτών, να δώσουμε το βήμα σε νέους καλλιτέχνες να εκφραστούν, χωρίς όμως να κάνουμε καμία έκπτωση  στη ποιότητα γιατί αυτή είναι που κράτησε ψηλά το Φεστιβάλ  εδώ και 27 χρόνια», κατέληξε ο κ. Δεμουρτζίδης.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Θάνος τόνισε ότι «η Μονή Λαζαριστών λειτουργεί ως ένα πυλώνας πολιτισμού για την πόλη και όλη την περιφέρεια. Παρά τις οικονομικές αντιξοότητες και χωρίς  ευρωπαϊκά κονδύλια, ο πολιτισμός δεν μένει πίσω και μάλιστα αναδύονται και νέες δυνάμεις. Παρά την οικονομική ύφεση πάντα ο άνθρωπος βρίσκει τον τρόπο να εκφράζεται  μέσα από την καλλιτεχνική δραστηριότητα και να δημιουργούνται νέοι πυρήνες πολιτισμού».

Ο κ. Θάνος αναφέρθηκε και στην τουριστική διάσταση και αξιοποίηση του πολιτισμού που παράγεται στην περιοχή και εξήγησε πως «είναι πολύ σημαντικό μέσα από το πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ να αναδείξουμε και το τουριστικό project της περιφέρειας μας. Η λογική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα επόμενα χρόνια δεν θα είναι μόνο να κινήσουμε την περιέργεια των επισκεπτών να έρθουν στην περιοχή μας, αλλά θα πρέπει να ζήσουνε την περιοχή. Γι αυτό πρέπει να αναδείξουμε όλες αυτές τις δημιουργικές δραστηριότητες για να έρθει ο επισκέπτης εδώ και να αναδειχθεί όλος ο άξονας της δυτικής Θεσσαλονίκης».

Ως ένα «βίωμα σύγχρονου πολιτισμού» περιέγραψε την εμπειρία του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, ο Λάζαρος Κωνσταντινίδης και περιγράφοντας το φετινό πρόγραμμα υπολόγισε ότι τις 23 εκδηλώσεις του πρώτου μέρους, τον Ιούνιο και Ιούλιο, θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 20.000 θεατές, το κόστος θα ξεπεράσει τα 300.000€, ενώ «δίνει έμμεσα ή άμεσα δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους και δεκάδες επιχειρήσεις».

Βέβαια, ο ίδιος ανέφερε πως «δυστυχώς υπολογίζαμε στην χρηματοδότηση που θα είχαμε από το ΕΣΠΑ, η προκήρυξη, όμως, για την υποστήριξη του σύγχρονου πολιτισμού αναστάληκε κι έτσι μας έμειναν μόνο η δουλειά, οι ακυρώσεις και μια μικρή στεναχώρια που η πινελιά που θέλαμε να δώσουμε δεν είναι αρκετά εμφανής». Στάθηκε, επίσης και στην επαναλειτουργία της Μικρής Σκηνής, «που στο παρελθόν είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Από εκεί πέρασαν πολλοί καλλιτέχνες ή στην αρχή τους όπως ο Γιάννης Χαρούλης ή στην ωριμότητα τους όπως ο Μανώλης Ρασούλης και ανάμεσά τους δεκάδες άλλοι».

Ο κ. Κωνσταντινίδης αποκάλυψε και μερικά πράγματα για το δεύτερο μέρος του προγράμματος, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, το οποίο «έχει νέες προτάσεις, όπως μια θεατρική σκηνή κι ένα υπαίθριο μεγάλο σινεμά στην αυλή. Η συνάντηση των Φιλαρμονικών, η Ανοιχτή Σκηνή κ.ά. Από το πρόγραμμα της δεύτερη περιόδου δεν θα λείπουν οι μεγάλες συναυλίες, οι μικρότερες στη Μικρή Σκηνή, αλλά και άλλα γεγονότα και δράσεις».

Χορηγοί του φεστιβάλ φέτος είναι η Ελληνική Ζυθοποιία. Ακόμη το ΣΑΡΩΘΡΟΝ που στηρίζει τη Μικρή Σκηνή και πέρα από ένα Καφέ Μπαρ είναι ένας χώρος προβολής των εκδηλώσεων και πώλησης των εισιτηρίων. Επίσης το εστιατόριο AYHAN στα γεύματα, και το Καφέ της Μονής που θα διαθέτει και εισιτήρια.

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, τηλ. 2310 589.232


Φεστιβάλ Μονή Λαζαριστών 2017 - Κεφάλαιο πρώτο: ήχοι και χρώματα (Ιούνιος – Ιούλιος)

Με το βλέμμα στο μέλλον και με οδηγό πάντα την ποιοτική δημιουργία, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 ξεκινάει το πρώτο του μέρος με μεγάλα διεθνή ονόματα, αλλά και με σπουδαίες εκδηλώσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, με πρωτότυπες παραγωγές και νέες διοργανώσεις.

Ένα πρόγραμμα που γεμίζει ήχους και χρώματα το υπέροχο κτιριακό συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών, έτσι όπως το εμπνεύστηκε για τη φετινή αφίσα του Φεστιβάλ ο Ιρανός Babak Safari, με δουλειές που έχει υπογράψει σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτήν την επιμονή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στην ποιότητα, αλλά και την εμμονή, ακόμα και σε δύσκολους καιρούς, στην πρωτότυπη παραγωγή εκδηλώσεων, τιμάει για μια ακόμη φορά η European Festivals Association, δίνοντας και πάλι στο Φεστιβάλ το label EFFE, Europe for Festivals, Festivals for Europe. Μια αναγνώριση που αντανακλά τόσο στο υψηλής ποιότητας πρόγραμμα του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, όσο και στην αδιάλειπτη παρουσία των εκδηλώσεων που γίνονται σ’ ένα ζωντανό πολιτιστικό συγκρότημα που λειτουργεί εδώ και 27 χρόνια.

Οι Monophonics, αυτή η γεμάτη ενέργεια psychedelic soul και heavy funk μπάντα από το Σαν Φρανσίσκο, έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Τώρα, στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, θα παρουσιάσουν μια δυνατή συναυλία με νέα και παλιότερα αγαπημένα κομμάτια τους.

Δυο μέρες μετά, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, η Μονή Λαζαριστών θα γεμίσει με την απογειωτική, αλλά και ταυτόχρονα νοσταλγική και μελαγχολική μουσική του Goran Bregović.

Νωρίτερα, πάντως, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Λαζαριστών το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού και υπεύθυνοι γι’ αυτό θα είναι οι Postmodern Jukebox Orchestra! Ο ρυθμός της swing, της jazz, του fox-trot  και της soul και πάρα πολλά γνωστά κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα γεμίσουν το χώρο και τις καρδιές των θεατών.

Άλλο ένα πάρτι, νοσταλγικό, Το πρώτο μας πάρτι, θα θυμίσει σε πολλούς ανέμελα χρόνια την Τρίτη 4 Ιουλίου. Δάκης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλι.

Για πρώτη φορά θα επισκεφτούν την Ελλάδα οι Ισλανδοί Kaleo και θα ανεβούν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών, την Τρίτη 25 Ιουλίου. Ένα μουσικό φαινόμενο που απλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, προσγειώνεται για ένα μοναδικό βράδυ στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Μετά τον «Στρατηγό» το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεργάζονται για μια ακόμη μοναδική παραγωγή. Αυτήν τη φορά, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, θα προβληθεί η ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Ο Χρυσοθήρας», με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την ΚΟΘ.

Φυσικά, από το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017 δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πιο σημαντικές καλοκαιρινές μουσικές εμφανίσεις  και παραστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών. Η  σκηνοθετημένη από τον Παντελή Βούλγαρη μουσική παράσταση «Εννέα και Πέντε», με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Οδυσσέα Ιωάννου (9/6). «Γυναίκες», η μουσική συνάντηση των Φωτεινής Βελεσιώτου, Αναστασίας Μουτσάτσου, Μυρτώς Αλικάκη (12/6). Η πάντα μελωδική και δυναμική εμφάνιση του Μιλτιάδη Πασχαλίδη (16/6), η γοητευτική σύμπραξη του Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη (21/6), η απέραντη φωνή του Μάριου Φραγκούλη (17/7) και η ιδιαίτερα αισθαντική του Μπάμπη Στόκα (5/7) αλλά και «Ο δικός μας δρόμος» των Γιώργου Χατζηνάσιου και Γιώργου Θεοφάνους (19/7) θα βρεθούν στη Μονή Λαζαριστών.

Τέλος, ο Δημήτρης Μαραμής, μετά την επιτυχία του μιούζικαλ Ερωτόκριτος θα παρουσιάσει (3/7) τη συναυλιακή του εκδοχή, πάντα με τη μεστή φωνή του Θοδωρή Βουτσικάκη.

Φέτος θα λειτουργήσει σε ειδικό χώρο, στη μεγάλη βεράντα του συγκροτήματος της Μονής, η ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ, που μόνο μικρές μουσικές απολαύσεις δεν θα έχει! Διαμορφωμένος σαν μια μεγάλη υπαίθρια μπουάτ, σαν ένα καλοκαιρινό μπαρ κάτω από το φως των αστεριών και με θέα το ολόφωτο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών, ο χώρος της Μικρής Σκηνής θα κάνει έναρξη με μια μοναδική και πρωτότυπη σύμπραξη των Opera Chaotique, της Σταματίας Μολλούδη και των Fortissimo (6/7)! Θα ακολουθήσει ο αγαπημένος Λουδοβίκος των Ανωγείων με τραγούδια , ιστορίες και άφθονα συναισθήματα (11/7), η συνθετική δύναμη των Γιώργου Καζαντζή και Γιώργου Ανδρέου (13/7), ο Δημήτρης Μυστακίδης με τα «Ρεμπέτικα της κιθάρας» (14/7), οι αειθαλείς Χειμερινοί Κολυμβητές (18/7), ο αισθαντικός Νίκος Ξυδάκης (20/7) και η Γεωργία Νταγάκη με τον Σταύρο Σιόλα (24/7). Για το κλείσιμο του πρώτου μέρους της Μικρής Σκηνής προγραμματίστηκε μια βραδιά αργεντίνικου τάνγκο, μια milonga με τους Locos de Atar (27/7).

Και όλα αυτά αφορούν στο πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2017, τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Το δεύτερο μέρος, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, κρύβει νέες εκπλήξεις, όπως μια θεατρική σκηνή και ένα υπαίθριο σινεμά στη Μονή! Μείνετε συντονισμένοι…

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη, τηλ. 2310589232


ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΑ 9/6
Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Οδυσσέας Ιωάννου
«9:05» (Εννέα και πέντε)
Μετά από τις επιτυχημένες χειμωνιάτικες εμφανίσεις και μετά από τρία χρόνια παραστάσεων και περιοδειών, η μουσική συνάντηση που αγαπήθηκε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια επιστρέφει για ένα τελευταίο χειροκρότημα στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Η παράσταση με τους περισσότερους από 120.000 θεατές και με ενθουσιώδη σχόλια και κριτικές έχει συνεπιβάτες τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Οδυσσέα Ιωάννου, πάντα  κάτω από την σκηνοθετική ματιά του Παντελή Βούλγαρη.
Ένα τρένο που αργεί, μία μπάντα μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στον σταθμό, όπου συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, προσδοκίες και διαψεύσεις των τελευταίων σαράντα χρόνων. Το ελληνικό τραγούδι τέμνει την συλλογική μας μνήμη και τους προσωπικούς δρόμους.
Επί σκηνής
Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ρίτα Αντωνοπούλου
Αφήγηση: Οδυσσέας Ιωάννου
Πιάνο: Ανδρέας Αποστόλου, Γιώργος Θεοδώροπουλος
Drums – κρουστά: Στέφανος Δημητρίου
Ηλεκτρικό Μπάσο: Βαγγέλης Πατεράκης
Βιολί – τραγούδι: Μαίρη Μπρόζη
Κιθάρες – πνευστά: Γιάννης Αυγέρης
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Κείμενα: Οδυσσέας Ιωάννου
Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπίτος
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 12 € (προπώληση, περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων), 15 € (προπώληση), 18 € (κανονικό)


ΔΕ 12/6
Φωτεινή Βελεσιώτου, Αναστασία Μουτσάτσου, Μυρτώ Αλικάκη
«Γυναίκες»
Τρείς γυναίκες, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Αναστασία Μουτσάτσου και η Μυρτώ Αλικάκη, εξομολογούνται ιστορίες, μελωδίες και πάθη μιας ζωής. Συναισθήματα καταπιεσμένα από γυναίκες και άνδρες, εγκλωβισμένους σε ρόλους αρχετυπικούς. Ένας αγώνας για την επιβίωση και την ελευθερία και ουσιαστικά η αναζήτηση της μοναδικής συγκολλητικής ουσίας που είναι η αγάπη.
Μια μουσικοθεατρική παράσταση σκηνοθετημένη από την Ελένη Γκασούκα, όπου ο λόγος πλέκεται μαγικά με τη μουσική και τα τραγούδια, με σκοπό την κάθαρση μέσω της εξομολόγησης.
Το κείμενο υπογράφει η Αναστασία Μουτσάτσου που είχε και την ιδέα της παράστασης.
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Επιμέλεια video: Λουκάς Ζιάρας
Καλλιτεχνική υποστήριξη: Πάνος Σουρούνης
Πιάνο, πλήκτρα και επιμέλεια ορχήστρας: Γιώργος Τσοκάνης
Μπουζούκι: Γιώργος Καραμφίλλης
Ακορντεόν: Νίκος Παπαναστασίου
Κιθάρα: Βασίλης Κετέντζογλου
Επιμέλεια παραγωγής: Γιώργος Γκώνιας
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο)


ΠΑ 16/6
Μίλτος Πασχαλίδης
Τη συναυλία ανοίγουν οι String Demons

O Μίλτος Πασχαλίδης δίνει την πρώτη του καλοκαιρινή συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες», αλλά φυσικά και με τα γνωστά αγαπημένα του κομμάτια.
«Έλα να πούμε δύο λόγια απλά / Κι αν θέλεις κι άλλα τόσα / Από εκείνα που εξηγεί / μόνο η δική μας γλώσσα»…
Αυτήν τη δική μας γλώσσα μιλάει τα τελευταία 22 χρόνια ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπητούς τραγουδοποιούς της γενιάς του. Γνωστός για την αυθεντική, γεμάτη συναίσθημα, σκηνική του παρουσία και τη σύνδεσή του με τον κόσμο, ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται στη Μονή Λαζαριστών με «αποσκευές» που μετράνε πολλά αγαπημένα τραγούδια από «Το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης» ως το «Σ’ τα Είπα Όλα» και από τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» ως τις «Βυθισμένες Άγκυρες», καθώς και τα κομμάτια του νέου του δίσκου «Περσείδες».
Ο τελευταίος του δίσκος, εμπνευσμένος από τον έρωτα και την απώλεια, είναι πιστός στο πνεύμα και το ύφος του με τραγούδια του να έχουν ήδη καταγραφεί στην κοινή συνείδηση.
Πιάνο, ακορντεόν: Νίκη Γρανά
Τύμπανα: Ηλίας Δουμάνης
Μπάσο: Δημήτρης Μουτάφης
Πνευστά: Θύμιος Παπαδόπουλος
Λύρα, μαντολίνο: Πάρις Περυσινάκης
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Σινογιάννης
Τη συναυλία ανοίγουν οι String Demons (Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης), το εντυπωσιακό δίδυμο εγχόρδων που με εκρηκτικό τρόπο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή / λαϊκή με το Ροκ.
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο)


ΤΕ 21/6
Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης
Μαζί τους η Sarina Cross
Την παγκόσμια ημέρα μουσικής διάλεξαν ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης για να στήσουν μια μουσική γιορτή στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, με μια αγκαλιά τραγούδια από το νέο CD του Κωνσταντίνου «Τσικάρι μ΄» και σπουδαίων συνθετών από τη Δύση έως την Ανατολή.
Μαζί τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η εξαιρετική Λιβανέζα τραγουδίστρια αρμένικης καταγωγής, Sarina Cross. Ο ενθουσιασμός που σκόρπισε η συνεργασία των τριών τους και που όλοι την είδαν μέσω της τηλεόρασης και της εκπομπής «Στην υγειά μας», εγγυώνται μια μαγική βραδιά.
Πιάνο, πλήκτρα: Αντώνης Σαρακατσιάνος
Πλήκτρα: Αθανάσιος Σωτηριάδης
Καβάλ, κλαρίνο: Γεώργιος Σκηπητάρης
Κιθάρες, λαούτο: Ιωάννης Πούλιος
Κρουστά: Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου
Τύμπανα, ποντιακό νταούλ: Γεώργιος Κορτσινίδης
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€ (προπώληση έως 31/5), 12€ (προπώληση, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων), 14€ (ταμείο)


ΠΑ 23/6
Παντελής Θαλασσινός – Βασίλης Σκουλάς
Και χωρίς τα φτερά δε φοβάμαι…
Μια μοναδική μουσική συνάντηση δύο μεγάλων τραγουδοποιών κι ερμηνευτών στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Είναι μια ξεχωριστή σύμπραξη δύο ανθρώπων που μέσα από τις φωνές και τα τραγούδια τους, χαράσσουν τις εικόνες, τις μνήμες και τα συναισθήματα μας εδώ και πολλά χρόνια…
Οι θεατές θα ακούσουν τραγούδια με έντονα αρώματα Ελλάδας: η Κρήτη συναντά το Αιγαίο και τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες σμίγουν με τη Μακεδονία και την Ήπειρο, η Ρούμελη βρίσκει τη Σμύρνη…
Ο Βασίλης Σκουλάς και ο Παντελής Θαλασσινός με την εμβληματική καλλιτεχνική τους ιδιοσυγκρασία και με τη συνέπεια και τη σταθερότητα, που διακρίνει τη διαρκή ενεργή τους παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής μα και στους αγώνες της ελληνικής κοινωνίας υπόσχονται μια ιδιαίτερη βραδιά.
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο)


ΤΕ 28/6
«Ο Χρυσοθήρας» του Τσάρλι Τσάπλιν
Προβολή ταινίας με συνοδεία ζωντανής μουσικής από την Κ.Ο.Θ.
Διεύθυνση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε πριν από δύο χρόνια η προβολή της ταινίας «Ο Στρατηγός» με τον Μπάστερ Κίτον, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών συνεργάζεται και πάλι με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τον Μίλτο Λογιάδη στη διεύθυνση ορχήστρας, σε μια άλλη, ιστορική και θρυλική ταινία του βωβού κινηματογράφου, τον αριστουργηματικό «Χρυσοθήρα» του Τσάρλι Τσάπλιν.
Πρόκειται για μία ταινία-σταθμό στην ιστορία της έβδομης τέχνης, η οποία ψηφίζεται σταθερά ως μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, ενώ είναι κι αυτή για την οποία θα ήθελε ο Τσάπλιν να τον θυμούνται, όπως είχε δηλώσει.
Ο Σαρλώ καταφθάνει στην Αλάσκα προς αναζήτηση χρυσού και εκεί μπλέκει με διάφορους άγριους τύπους σε μία σειρά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες, ενώ συναντά τον έρωτα στο πρόσωπο της όμορφης Τζώρτζια. Ο ιδιοφυής Τσάπλιν ασκεί έντονη κοινωνική κριτική και προκαλεί διάφορους προβληματισμούς, με όπλο πάντα το απαράμιλλο χιούμορ του, ενώ στις φορτισμένες συναισθηματικά σκηνές της ταινίας καταφέρνει και συνδυάζει το πάθος και το δράμα με τη χαρακτηριστική τρυφερότητα και ευαισθησία των έργων του. Στα αιχμηρά κοινωνικά του σχόλια διακρίνεται μία πικρία που απορρέει από έναν γνήσιο ρομαντικό ιδεαλισμό.
Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1925 ως απόλυτα βωβή ταινία, ενώ το 1942 ο Τσάπλιν προχώρησε σε επανέκδοσή της κάνοντας κάποιες τροποποιήσεις. Τότε έγραψε (με τη βοήθεια του Max Terr) και την υπέροχη μουσική της, για την οποία ένα χρόνο αργότερα θα κέρδιζε μία υποψηφιότητα Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, γεγονός αξιοπρόσεχτο για έναν δημιουργό με ελάχιστη μουσική εκπαίδευση, που χρησιμοποιούσε επαγγελματίες ενορχηστρωτές για να μεταφέρει τις μελωδίες του στην παρτιτούρα. Η μουσική της ταινίας έχει επιρροές από δημοφιλή τραγούδια της εποχής, όπως τα «Bonnie Banks of Loch Lomond» και «For He’s A Jolly Good Fellow», αλλά και από γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, όπως το «Πέταγμα της Μέλισσας» του Ρίμσκι - Κόρσακοφ, το βαλς από την «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι και μία μελωδία από τη «Ρομάντζα για πιάνο αρ.5, έργο 118» του Μπραμς.
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€ (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι, σπουδαστές ωδείων), 15€ (κανονικό)


ΠΕ 29/6
Postmodern Jukebox Orchestra
Ένα μεγάλο πάρτι θα στηθεί στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και υπεύθυνοι γι αυτό είναι οι Postomodern Jukebox Orchestra, το συγκρότημα φαινόμενο, με φανατικούς θαυμαστές σ’ όλο τον κόσμο. Αυτό το πιστοποιούν 700 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και 2,7 εκατομμύρια συνδρομητές, οι τεράστιες πωλήσεις και οι εκατοντάδες sold out συναυλίες σε όλο τον!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο συνθέτης και  πιανίστας  Scott Bradlee, είχε την εξής ιδέα: «Παίρνεις τις Top 40 επιτυχίες του σήμερα και τις διασκευάζεις χρησιμοποιώντας τη μουσική του μεσοπολέμου»! Εβδομήντα και πλέον καλλιτέχνες, κάτω από την καθοδήγηση του ιδρυτή και ψυχής της ομάδας τραγουδούν στους ρυθμούς της swing, της jazz, του fox-trot  και της soul. Ο Scott Bradlee επιλέγει τις επιτυχίες που θα διασκευαστούν, κάνει την ενορχήστρωση και διαλέγει τους καταξιωμένους καλλιτέχνες ή τα νέα ταλέντα που θα κάνουν την ερμηνεία.

Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το πιο ενθουσιώδες πάρτι των δεκαετιών και να χορέψει στους τρελούς ρυθμούς και στις μεγάλες διασκευασμένες επιτυχίες των Beyonce, Rihanna, Lady Gaga, Justin Timberlake, Katy Perry, Miley Cyrus, Justin Bieber, Britney Spears,  Ariana Grande, Taylor Swift, Jason Derulo, Snoop Dogg, Nicki Minaj, Celine Dion, Whitney Houston , Metallica, Wham, Madonna, Guns N' Roses, Bon Jovi, Backstreet Boys, Aerosmith, Beatles, Radiohead, David Bowie, Red hot Chili Peppers, Adele, George Michael, Metallica, Bruce Springsteen, Bruno Mars, Blink 182, The Killers, John Legend, NSYNC, Nirvana, The Fugees, Gorillaz, Green Day και πολλών πολλών ακόμη!

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: Early Bird: 25€ (ορθίων), 40€ (καθήμενων. Προπώληση, ταμείο: 30€ (ορθίων), 45€ (καθήμενων)

ΔΕ 3/7
«Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή
Με τη δύναμη της πρώτης του παρουσίασης σε μορφή μιούζικαλ, ο «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή έρχεται τώρα σε συναυλιακή μορφή, για μια μοναδική παράσταση που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Τον Μάιο ο «Ερωτόκριτος» ήταν η πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη νέα της στέγη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και η υποδοχή από τον κόσμο (που εξάντλησε όλα τα εισιτήρια και των δέκα παραστάσεων) και την κριτική ήταν ενθουσιώδης!
Τώρα, στη Μονή Λαζαριστών, θα παρουσιαστεί ο συναυλιακός «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, ένας κύκλος τραγουδιών με ενδιάμεσα αφηγηματικά μέρη, προερχόμενα από το μιούζικαλ, το οποίο, με τη σειρά του, είναι βασισμένο στο πρωτότυπο έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Μελοποιώντας αυτό το αναγεννησιακό αριστούργημα, ο Δημήτρης Μαραμής προσπάθησε, με σύγχρονο τρόπο, να «παντρέψει» την κρητική μουσική παράδοση με αναφορές από το blues, την jazz, αλλά και την rock. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και ίσως αιρετική μουσική προσέγγιση του κλασικού αυτού έργου της κρητικής λογοτεχνίας, το οποίο γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν. Φυσικά το κέντρο βάρους βρίσκεται στα διαχρονικά στοιχεία της θρυλικής ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, στη φιλία, τον πόθο και την αρρώστια του και τις περιπέτειες των δύο νέων…
Βασικός ερμηνευτής του έργου είναι ο γνωστός τραγουδιστής Θοδωρής Βουτσικάκης, εδώ σ’ ένα πιο σύνθετο και απαιτητικό ρόλο. Συμμετέχουν η Ελένη Δημοπούλου, η Μέλα Γεροφώτη και άλλοι ερμηνευτές και μουσικοί , ενώ ο συνθέτης θα συνοδεύει στο πιάνο.
 Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 5€ (ανέργων), 8€ (φοιτητικό), 10€ (κανονικό)

ΤΡ 4/7
Δάκης, Μπέσσυ Αργυράκη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Λάκης Τζορντανέλι
«Το πρώτο μας πάρτυ»

Ένα υπέροχο νοσταλγικό ταξίδι, στα καλύτερά μας χρόνια και μια φαντασμαγορική μουσικοθεατρική  παράσταση με υπέροχες εικόνες, νότες, μελωδίες, κείμενα, εντυπωσιακά σκηνικά και φώτα, εμπλουτισμένη με 150 κοστούμια θα ζήσουν όσοι βρεθούν αυτήν τη βρσδιά στη Μονή Λαζαριστών.
Ο Μάκης Δελαπόρτας αφηγείται και ταξιδεύει το κοινό σε εκείνα τα αγαπημένα χρόνια, που ένα πικ-απ, μερικά σαραπεντάρια και λίγο βερμούτ ήταν αρκετά για στηθεί ένα πάρτυ, που ξεκινούσε με ξέφρενες χορευτικές φιγούρες «made in London», για να καταλήξει σε ένα γλυκό, ρομαντικό μπλουζ, στο σαλόνι κάποιου σπιτιού, στην εξοχή ή σ’ ένα ήσυχο ακρογιάλι.
Τραγουδιστές - είδωλα μια ολόκληρης εποχής όπως ο Δάκης, η Μπέσσυ Αργυράκη, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο Γιώργος Πολυχρονιάδης και ο Λάκης Τζορντανέλλι, με την συμμετοχή του Δημήτρη Κοργιαλά και της Εβελίνας Νικόλιζα, ξαναζωντανεύουν το «Πρώτο μας Πάρτι» και την υπέροχη ατμόσφαιρα των 60ς και 70ς, τότε που κάποιο «Τρελοκόριτσο» με μίνι-ζιπ, έφερνε «Τρικυμία» στην καρδιά ενός «Καζανόβα» της εποχής! Κάποιοι το φώναζαν «Κορίτσι του Μάη», και κάποιοι άλλοι «Μπάμπολα»... Τι κι αν... «Είναι εννιά κι ακόμα περιμένει»; Εκείνος της λέει  «Κορίτσι στάσου να σου πω». Γι’ αυτό τον φωνάζουνε... «Τζίνι»….

Για πρώτη φορά λοιπόν, και σε πανελλήνια περιοδεία, συναντώνται επί σκηνής οι πιο αγαπημένες φωνές των δύο θρυλικών δεκαετιών σε τραγούδια που αγάπησαν όχι μόνο οι νέοι των ΄60sκαι ‘70s, αλλά και οι νέοι όλων των εποχών. Τραγούδια που δεν χαράχτηκαν ανεξίτηλα μόνο στα πυκνά αυλάκια των παλιών βινυλίων, αλλά και στις καρδιές όλων των Ελλήνων.
Θα ακουστούν ακόμη τα τραγούδια: «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», «ο Αλέξης», «Σε συνάντησα στην πλαζ», «Mammy Blue», «Άνθρωπε αγάπα», «Τόσα καλοκαίρια», «Χαμένα όνειρα», «Ο τρόπος», «Ξαφνικά  μ΄ αγαπάς», «Το κορίτσι του φίλου μου», «Σαν ένα όνειρο», «I who have nothing», «Αγοράζω παλιά», «Αγόρι μου», «Μια σου λέξη», «A casa di Rene»,  «Τραμοντάνα»,  «Τζέκις Χαν» και πολλά άλλα….

Στην παράσταση συμμετέχουν ακόμη: Λίλα Τριάντη, Πάνος Μαλικούρτης, Γεωργία Κούκα, Ηλίας Ξένος

Σκηνοθεσία: Μάκης Δελαπόρτας
Κείμενα: Στέλιος Παπαδόπουλος, Μάκης Δελαπόρτας
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου
Παραγωγός: Γιώργος Κοσμίδης

Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 11€ (early birds), 13€ (προπώληση), 15€ (κανονικό)

ΤΕ 5/7
Μπάμπης Στόκας – Κώστας Παρίσσης

Με τη μοναδική μουσική του ευφυία κι ενέργεια και με αποσκευές τα υπέροχα κομμάτια που μας έχει χαρίσει, ο Μπάμπης Στόκας θα βρεθεί στη σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για μια ιδιαίτερη βραδιά, όπου και θα συναντήσει τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα.

Φυσικά ο Μπάμπης Στόκας, ένα από τα ιδρυτικά μέλη των «Πυξ Λαξ», δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, τόσο για την πορεία του στο πιο δημοφιλές ελληνικό συγκρότημα, όσο και για τη δική του πορεία στο γοητευτικό ταξίδι της μουσικής, εδώ και 16 χρόνια, από την εποχή της κυκλοφορίας του πρώτου του προσωπικού δίσκου Πουλιά της νύχτας. Ακολουθεί μια πορεία με πολλές και ιδιαίτερες συνεργασίες, με εμφανίσεις και πρόγραμμα που ξαφνιάζει με τις εναλλαγές του από το ροκ και το μπλουζ μέχρι το λαϊκό και το ρεμπέτικο και φυσικά με συναυλίες καλοκαιρινές σαν αυτήν στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Οι δύο τραγουδοποιοί με νέους μουσικούς, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα από τους Πυξ Λαξ και τα Υπόγεια Ρεύματα μέχρι τις προσωπικές τους δισκογραφίες, αλλά και τραγούδια φίλων που έχουν αγαπήσει. Η Αυλή των τρελλών μπερδεύεται με την Ασημένια σφήκα και ο Βασιλιάς της μοναξιάς με την Παράξενη κοπέλα σ’ ένα μαγικό ταξίδι.

Μαζί τους 3 εξαιρετικοί μουσικοί:
Άκης Κατσουπάκης (πλήκτρα)
Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν)
Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά)

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10 € (προπώληση, ανέργων), 12 € (ταμείο), 6 € (φοιτητικό)


ΔΕ 10/7
Monophonics
Ένα από τα συγκροτήματα που έχουν αναπτύξει μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό,  οι «Monophonics» επιστρέφουν ύστερα από τα απανωτά sold out σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2015.
Σύγχρονοι πρεσβευτές της Heavy Funk και της Psychedelic Soul, οι Καλιφορνέζοι Monophonics σκοπεύουν να μας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά, μεταφέροντας μας  στο Σαν Φρανσίσκο των 60’s & 70’s, όταν όλοι ζούσαν στον απόηχο του Woodstock…
Bang Bang, Promises, Strange Love, Foolish Love, Find My Way Back, Hanging On, Lying Eyes και πολλά ακόμα originals κομμάτια ή διασκευές έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη όλων μας, όπως και στους ίδιους τους Monophonics που δηλώνουν απερίφραστα την αγάπη τους για την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό και μας υπόσχονται ένα ξεχωριστό set list που θα μας μείνει αξέχαστο!!!
Μαζί τους οι «Gangsters of Love», οι οποίοι συνθέτουν μία μουσική που ταξιδεύει από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη και από το Βανκούβερ μέχρι το Κέιπ Τάουν, συνδυάζοντας τα 70’s grooves με blues δείγματα, live jams και soul ερμηνείες. Ανακαλύπτουν ξανά τη μουσική του παρελθόντος, φέρνοντάς τη στο σήμερα υπό το πρίσμα του sampling, σε ένα uplifting, ρομαντικό και χορευτικό set. Με έδρα τους τη Θεσσαλονίκη κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ένταση, συναισθηματική φόρτιση και εστιάζει σε κάθε είδους ανθρώπινες ιστορίες.
Ώρα έναρξης: 20.00
Τιμή εισιτηρίου: 15€ (100 early birds), 18€ (200 περιορισμένα), 22€ (κανονικό)


ΤΕ 12/7
Goran Bregović & Wedding and Funeral Band
Ο διεθνούς φήμης συνθέτης που μας συγκίνησε με τις εξαιρετικές κινηματογραφικές μελωδίες του και τα διονυσιακά γλέντια του, ο Goran Bregović, υπόσχεται ένα βράδυ που θα μας μείνει αξέχαστο με μουσικές και τραγούδια που ξεσηκώνουν!
Πάντα μαζί με τους Wedding and Funeral Band θα μας ταξιδέψει στους ήχους των Βαλκανίων.
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 35€ (αριθμημένες, μπροστά στη σκηνή), 26€ (καθήμενοι πλατεία – περιορισμένος αριθμός), 22€ (κερκίδες – όρθιοι), 22€ (καθήμενοι πλατεία για φοιτητές, άνεργους, ΑμεΑ, παιδιά), 18€ (κερκίδες – όρθιοι για φοιτητές, άνεργους, ΑμεΑ, παιδιά)


ΔΕ 17/7
Μάριος Φραγκούλης
Μαζί του ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήμητρα Σελεμίδου
Φέτος το καλοκαίρι ο Μάριος Φραγκούλης επιφυλάσσει στις συναυλίες του μια επιπλέον ευχάριστη έκπληξη στους πολυπληθείς φίλους του: μια δυνατή γεύση από τον δίσκο που ετοίμασε με τον στιχουργό Παναγιώτη Καρασούλο. Ένας δίσκος που σηματοδοτεί την επανασύνδεση μετά από 12 χρόνια των δύο καλλιτεχνών αλλά και το μεγάλωμα της παρέας τους, αφού στο δίσκο υπάρχουν λαμπρές συμμετοχές, όπως της Ελένης Καραΐνδρου, της Δήμητρας Γαλάνη  και του Γιώργου Ανδρέου ο οποίος υπογράφει  και τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών…
Βέβαια, ο Μάριος Φραγκούλης, θα ερμηνεύσει με τον μοναδικό του τρόπο μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού: δημιουργίες των Κραουνάκη, Νικολακοπούλου, Ρεμπούτσικα, Γαλάνη, Αντύπα, Αλεξίου, Παπαδημητρίου, Γκανά, Μαχαιρίτσα, Καραΐνδρου, Ιωαννίδη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκου και Γκάτσου, ενώ θα ακουστούν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση καινούργια τραγούδια της Ελένης Καραΐνδρου, Δήμητρας Γαλάνη και Γιώργου Ανδρέου καθώς και νέες συνθέσεις του ίδιου του Μάριου Φραγκούλη. Μια βραδιά μέθεξης που θα θυμίσει σε όλους τη δύναμη της μουσικής και του λόγου.
Μαζί του θα βρίσκονται δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι τραγουδιστές ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήμητρα  Σελεμίδου.
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 15€


ΤΕ 19/7
Γιώργος Χατζηνάσιος – Γιώργος Θεοφάνους
«Ο δικός μας ο δρόμος»
Δυο συνθέτες, δυο πιάνα, μια σπάνια μουσική συνύπαρξη υψηλής καλλιτεχνικής αξίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώργος Θεοφάνους, με τις μεγάλες τους επιτυχίες που τις έχει ήδη κρίνει ο χρόνος και η αγάπη του κόσμου, πίσω από το πιάνο του ο καθένας, πατάνε τα πλήκτρα και φτιάχνουν με τα τραγούδια τους μια μοναδική διαδρομή!
Μαζί τους θα βρίσκεται μια ομάδα νέων ταλαντούχων τραγουδιστών,  η οποία θα ερμηνεύσει με τη φρεσκάδα των φωνών της,  τραγούδια – επιτυχίες των δύο συνθετών.
Στη σκηνή, ο ένας απέναντι στον άλλον, καθισμένοι στο πιάνο πάντα, σε μια διαρκή μουσική συνομιλία, υπόσχονται ένα υπέροχο ταξίδι με τραγούδια που αγαπούν και  αγαπάμε, για να μας απογειώσουν μέσα από το εξαίσιο κοινό τους ρεπερτόριο.
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 13€ (προπώληση), 15€ (ταμείο)


ΤΡ 25/7
KALEO
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε για ποιο λόγο αυτό το γκρουπ από την Ισλανδία έχει κερδίσει τέτοια φήμη και τόσους οπαδούς, ώστε όλοι να μιλάνε για ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο!
Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και πλέον δημοφιλή ροκ συγκροτήματα που ξεπήδησε τα τελευταία χρόνια στη μουσική βιομηχανία. Το 2012 συναντήθηκε μια παρέα φίλων λίγο έξω από το Ρέικιαβικ και με προεξάρχοντα τον JJ Julius Son ιδρύθηκαν οι Kaleo (σημαίνει ο ήχος στα χαβανέζικα). Μετά από μια σειρά πολύ-συζητημένων εμφανίσεων στην πατρίδα τους το 2015 μετακομίζουν στο Όστιν του Τέξας βάζοντας πλώρη για την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου με τίτλο Α/Β.
Η συμμετοχή στα official soundtracks των σειρών Suits και Vinyl εκτοξεύει τη φήμη τους, ενώ ραδιοφωνική υστερία ακολούθησε τις ακροάσεις των Way Down we Go και All the Pretty Girls γιγαντώνοντας τη δημοτικότητα τους σε κάθε ραδιόφωνο, όντας αναπόσπαστο μέρος πια της playlist κάθε ενημερωμένου σταθμού.
Στο peak της δημιουργικότητας του, αυτό το μουσικό φαινόμενο θα επισκεφτεί τη χώρα μας κι εμείς θα έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε κομμάτι μιας μουσικής ιστορίας που θα μνημονεύεται για χρόνια…
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμή εισιτηρίου: 26€, 28€, 30€ (προπώληση – τρεις φάσεις), 32€ (ταμείο)



ΙΟΥΛΙΟΣ

ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΕ 6/7
Opera Chaotique – Σταματία Μολλούδη – Δήμητρα Ατέση + Fortissimo
«Phantom in the Circus»
Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη σύμπραξη θα παρουσιάσει στην έναρξη της η Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: οι Opera Chaotique, δηλαδή οι Tenorman & Voodoo Drummer παρουσιάζουν παρέα με τη μezzosoprano Σταματία Μολλούδη και την εναέρια χορεύτρια Δήμητρα Ατέση (Etherica Aerial Performance) ένα σουρεαλιστικό φαντασμα-γορικό καλοκαιρινό show, με καινούρια στοιχεία και όλα τα συνθετικά που τους έχουν καθιερώσει στη διεθνή σκηνή ως ένα πρωτοποριακό σχήμα: χιούμορ, εφευρετικές διασκευές γνωστών τραγουδιών, πρωτότυπη δική τους μουσική, αλληλεπίδραση με το κοινό και μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά που μόνο στις ζωντανές τους εμφανίσεις μπορεί κάποιος να ζήσει.
Και σαν μην έφτανε όλο αυτό υπάρχουν στη βραδιά και οι υπέροχες Fortissimo! Αυτό το απολύτως εκρηκτικό γυναικείο Electric String Quartet, που αποτελείται από τέσσερις ταλαντούχες κοπέλες, διπλωματούχες μουσικούς και μέλη Συμφωνικών Ορχηστρών της Θεσσαλονίκης, δεν χρειάζεται πια συστάσεις! Με συμμετοχές σε συναυλίες, φεστιβάλ, VIP events, gala τόσο στην, όσο και στο εξωτερικό, ξεσηκώνουν τους πάντες μ’ ένα ρεπερτόριο που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ακούσματα αγαπημένων και γνωστών κλασικών έργων, ρομαντικής και lounge μουσικής. Η μοναδικότητα και η καινοτομία των Fortissimo όμως έγκειται στην παρουσίαση ενός δυναμικού μουσικού προγράμματος που συνδυάζει την κλασική μουσική με ποπ, ροκ και λάτιν ήχους.
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισιτηρίου: 8 €


ΤΡ 11/7
Λουδοβίκος των Ανωγείων
Ο αγαπημένος Λουδοβίκος των Ανωγείων θα βρεθεί μαζί με τους μουσικούς του για μια μοναδική βραδιά στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Όπως πολύ καλά ξέρουν οι πολυάριθμοι φίλοι του, αυτή θα είναι μια βραδιά με παραμύθια και τραγούδια και φυσικά με τον μοναδικό τρόπο που το κάνει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Με αγαπημένα τραγούδια που όλοι και όλες τα τραγουδήσαμε ψιθυριστά, με ιστορίες που μοιάζουν παραμυθένιες, αλλά κρύβουν τις μεγαλύτερες και αναλλοίωτες αλήθειες, με σκέψεις και με συναισθήματα και με οδηγό την ευαισθησία και την αγάπη, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε όχι μόνο έναν τροβαδούρο των αγνών αισθήσεων, αλλά κι έναν καλλιτέχνη – υπενθύμιση ότι τα σκοτάδια διαλύονται με αλήθειες και ψιθύρους ...
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€


ΠΕ 13/7
Γιώργος Καζαντζής & Γιώργος Ανδρέου
Ερμηνεύουν: Απόστολος Ρίζος – Κορίνα Λεγάκη

Δύο από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες και δημιουργούς, ο Γιώργος Ανδρέου και ο Γιώργος Καζαντζής συναντιούνται για μια καλοκαιρινή συναυλία στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Οι μουσικές τους συνθέσεις έχουν «ντύσει» κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και έχουν αποτελέσει ρεπερτόριο συναυλιών πολλών ορχηστρών. Πολυσύνθετοι και με πολλά ενδιαφέροντα και οι δυο τους, έχουν διευθύνει φεστιβάλ πολιτισμού, έχουν επιμεληθεί εκδοτικά labels της δισκογραφίας, έχουν συμμετάσχει σε δράσεις κοινωφελείς και εθελοντικές καθώς και σε συνέργειες γύρω από την ελληνική μουσική και το ελληνικό τραγούδι.
Έχοντας συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν, αποφάσισαν να ξαναβρεθούν μαζί στην σκηνή, παρουσιάζοντας καινούργια και κλασικά δείγματα της συνθετικής τους δουλειάς και δημιουργούν καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες τόσο με το άρωμα των συνθέσεών τους, όσο και με σημαντικά ποιητικά κείμενα τα οποία έχουν μελοποιήσει.

Συμμετέχει και ερμηνευτικά αλλά και με το προσωπικό του ρεπερτόριο ο Απόστολος Ρίζος, ένας από τους πιο καταξιωμένους και ενδιαφέροντες τραγουδοποιούς της εποχής μας. Έχουν ξεχωρίσει οι προσωπικοί του δίσκοι τόσο αυτοί που βασίζονται σε δικές του συνθέσεις όσο κι εκείνοι στους οποίους ερμηνεύει πρωτότυπο υλικό σημαντικών συνθετών και τραγουδοποιών. Ερμηνεύει επίσης, η Κορίνα Λεγάκη, μια σημαντική ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, με πολλές ποιοτικές μουσικές συμμετοχές και συνέργειες και με αξιόλογη πολυσυλλεκτική δισκογραφία. Πολύγλωσση και πολυσύνθετη, έχει επίσης ερμηνεύσει και ηχογραφήσει τραγούδια του διεθνούς ρεπερτορίου και του  κινηματογράφου.
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€


ΠΑ 14/7
Δημήτρης Μυστακίδης
«Τα ρεμπέτικα της κιθάρας»
Ο Δημήτρης Μυστακίδης, δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο. Στις παραστάσεις του οι λάτρεις του ρεμπέτικου συναντώνται με τους ακροατές του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, αλλά και με τους διεθνιστές που εκτιμούν την ανά τον πλανήτη λαϊκή φλέβα, διαμορφώνοντας ένα νέο ρεύμα μουσικόφιλων που μοιράζονται την αγάπη και σεβασμό τους για το είδος.
Μαζί με τους συνεργάτες του, Γιώργο Τσαλαμπούνη και Δημήτρη Παππά στις κιθάρες και Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, μας καλεί να απολαύσουμε ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών τραγουδιών από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου. Τραγούδια των Τσιτσάνη, Περιστέρη, Τούντα, Σκαρβέλη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Μητσάκη, Ρούκουνα, Ριτσιάρδη, Νταλγκά και τόσων άλλων που αφηγούνται, αναπολούν, παραπονιούνται, παρανομούν, ερωτεύονται, ταξιδεύουν και μας ταξιδεύουν.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε κι ο νέος δίσκος AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη που περιλαμβάνει ρεμπέτικα τραγούδια που εκδόθηκαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού  αιώνα. Ο δεξιοτέχνης μουσικός τα αναπλάθει με την προσωπική του σφραγίδα αλλά και την τεχνική των παλιών εκτελέσεων, η οποία περιγράφεται με τον όρο «τσιμπητή» και σε συνδυασμό με οπτικοακουστικό υλικό μας τα παρουσιάζει στις τωρινές του εμφανίσεις.
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€


ΤΡ 18/7
Χειμερινοί Κολυμβητές

Για μία και μοναδική βραδιά, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο Χάρης Παπαδόπουλος, ο Κώστας Βόμβολος, ο Μιχάλης Σιγανίδης και όλη η γνωστή παρέα των Χειμερινών Κολυμβητών, θα τραγουδήσουν για τον έρωτα, τη μοναξιά, την ομορφιά, τις φευγαλέες εικόνες και τη μαγεία της νύχτας. Αλλά και όπως πάντα θα ιστορήσουν και θα τραγουδήσουν ό,τι φέρει μια βραδιά που στις συναυλίες τους μουσικοί και θεατές γίνονται μια φιλική παρέα.

Με σπάνιες και σποραδικές εμφανίσεις, με ακατάτακτη μουσική παρουσία, αλλά και με μια ξεχωριστή μουσική ιδιοσυγκρασία οι Χειμερινοί Κολυμβητές είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο από μόνοι τους στην ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και μια προσωπική, για τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, ιδανική και μονάκριβη στιγμή…
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 10€


ΠΕ 20/7
Νίκος Ξυδάκης
«Εκ βαθέων»
Το έργο του Εκ βαθέων θα παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών ο Νίκος Ξυδάκης. Στη μουσική αυτή παράσταση ο αγαπημένος Έλληνας συνθέτης τραγουδά και αφηγείται μία μουσική αυτοβιογραφία, που ξεκινά από την «Εκδίκηση Της Γυφτιάς», συνεχίζεται με τραγούδια για τον Κ. Π. Καβάφη και την Αθήνα, φτάνοντας μέχρι την Σαπφώ και το άλμπουμ «Γρήγορα η ώρα πέρασε».
Τα κείμενα - σπαράγματα και τραγούδια ερμηνεύει η Νάνα Μπινοπούλου.
Ο ίδιος ο συνθέτης λέει για την παράσταση αυτή: «Mια συναυλία πιο εξομολογητική, μια συναυλία - αφήγηση θα ’λεγα. Έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μουσική και τραγούδια που δεν τα παίζουμε συχνά. Μαζί με λίγους φίλους μουσικούς, που συνεργάζομαι χρόνια και κατέχουν πλέον το αίσθημα της μουσικής μου. Μικρά σχόλια - κείμενα ανάμεσα στα τραγούδια δημιουργούν το παρασκήνιο της μουσικής μου».
Για την ιστορία, ο τίτλος «Εκ βαθέων» είναι ίδιος μ’ εκείνον που έδωσε στην πρώτη εμφάνιση του καλλιτέχνη στον «Σείριο» το 1986, ο Μάνος Χατζιδάκις.
Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Μπουζάνης (πιάνο, υπεύθυνος ορχήστρας)
Δημήτρης Χουντής (σαξόφωνο)
Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο)
Στο τραγούδι μαζί με τον συνθέτη η Νάνα Μπινοπούλου
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 12€


ΔΕ 24/7
Γεωργία Νταγάκη & Σταύρος Σιόλας
Βρεθήκανε δύο σπουδαίοι μουσικοί και φωνές, συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία για δεύτερο χρόνο πλέον, δυνάμωσαν τη συνεργασία τους και στο πλευρό του Μανώλη Μητσιά και τώρα, η Γεωργία Νταγάκη και ο Σταύρος Σιόλας θα εμφανιστούν για μια όμορφη βραδιά στη Μικρή Σκηνή του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Η μουσική τους χημεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργείται στους θεατές, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους και υπόσχεται μια μοναδικά όμορφη μουσική βραδιά…

Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

ΠΕ 27/7
Milonga με τους Locos de Atar live
Βραδιά αργεντίνικου τάνγκο
Μια γνήσια βραδιά Αργεντίνικου Tango γεμάτη ζωντανή μουσική, χορό, και χορευτικά shows επιφυλάσσουν για αυτό το βράδυ του Ιουλίου οι Locos de Atar. Οι φίλοι του χορού και της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κομμάτια κλασικών και σύγχρονων συνθετών του αργεντίνικου τάνγκο και να χορέψουν με αυτά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μικρής Σκηνής του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Την ίδια βραδιά θα γίνει και η παρουσίαση του CD «KROUSTOMANIA» του Αλέκου Παπαδόπουλου, με live από τους Locos de Atar, σε ενορχηστρώσεις του Μιχάλη Σαπουντζή, ενώ θα πλαισιωθεί και χορευτικά με show από αξιόλογα ζευγάρια χορευτών του αργεντίνικου τάνγκο.
Οι Locos de Atar διανύουν τη 2η δεκαετία τους στη μουσική σκηνή του αργεντίνικου τάνγκο και αποτελούνται από τους:
Μαρία Ζαχαριάδου (βιολί)
Νατάσα Ρουβολή (ακορντεόν)
Στέργιος Μοσχογιάννης (κλαρινέτο)
Μιχάλης Σαπουντζής (κοντραμπάσο)
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος (κρουστά)
Μάλαμας Μαλαμίδης (τραγούδι και DJ)
Special Guest: Σωτηρία Ρουβολή (τραγούδι)
 Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 8€


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου