Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου «Επτά» του Δημήτρη Δραγώγια, στο βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης Παιδεία – «Ανατόλια»

«Υπήρχαν στιγμές που βούρκωνα γράφοντας το βιβλίο. Ήταν, ωστόσο, μια λύτρωση, μια κατάθεση ζωής», εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δραγώγιας, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Επτά» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.
 Η παρουσίαση έγινε την Πέμπτη 25 Μαΐου το βράδυ στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Μαλλιάρης Παιδεία – «Ανατόλια» (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα), η οποία κατακλύστηκε από φίλους και συναδέλφους του συγγραφέα, που έσπευσαν να τον συγχαρούν για το νέο πόνημα. 


Σε κλίμα συγκίνησης και με θαυμαστή παρρησία ο Δημήτρης Δραγώνιας αποκάλυψε την περιπέτεια της υγείας του, η οποία αποτέλεσε και το υλικό του αφηγήματος του, που περιλαμβάνει και στοιχεία μυθοπλασίας. Αυτή η περιπέτεια τον έμαθε να ξυπνά κάθε πρωί τα ξημερώματα, να θαυμάζει την ανατολή του ήλιου και να προσπαθεί να ζήσει την κάθε μέρα ως μοναδική, να χαίρεται με πράγματα που φαίνονται απλά, αλλά είναι τόσο σημαντικά, όπως είπε.



Η δημοσιογράφος Σύνθια Σάπικα, που συντόνισε την εκδήλωσε αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον συγγραφέα, τον χαρακτήρα του οποίου «παρεξήγησε» αρχικά για να καταλάβει στην συνέχεια ότι επρόκειτο για εξαίρετο συνάδελφο της. Στη προσωπικότητα του Δημήτρη Δραγώγια και στις δικές τους, αθλητικές περιπέτειες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Αναστασία Κελεσίδου, δις Ολυμπιονίκης, επίσης ομιλήτρια στην εκδήλωση, ενώ ο  Δρ Κρίτων Χριστιανόπουλος, ψυχίατρος-παιδοψυχίατρος εξήρε την προσωπικότητα του, το θάρρος και το σθένος του και στη μάχη που έδωσε.

Το χειροκρότημα των παρευρισκομένων ήταν έντονο και συχνό και όλοι ευχήθηκαν «καλοτάξιδο» το βιβλίο και απαίτησαν από τον Δημήτρη Δραγώγια να γράψει σύντομα το δεύτερο βιβλίο. Κάποια φίλη του, μάλιστα, πρότεινε να γυριστεί ταινία με σενάριο από το μυθιστόρημα.



Οπισθόφυλλο:

Η δική μου αποστολή τελείωνε. Χωρίς να ξέρω το αποτέλεσμα. Ήταν το δυσκολότερο πρότζεκτ από όλα όσα ετοίμασα στα είκοσι πέντε χρόνια εργασιακού βίου στο επάγγελμα. Μια περιπέτεια με συμβολισμούς ονειροκρίτη και διδαχές γεροντικού πατέρων της εκκλησίας. Γύρισα την «ταινία» στην αρχή της… Από την ημέρα που ανακάλυψα ότι ο καρκίνος παραβίασε και τη δική μου πόρτα. Τα σκαλιά στους επτά ορόφους του αντικαρκινικού νοσοκομείου.

Την παιδοογκολογική, το σχολείο, τις θεραπείες, τις αναγούλες, τους εμετούς, τους σφάχτες στα σπλάχνα, τις νύχτες που μεταμορφώνονταν άλλοτε σε βόρειο Σέλας κι άλλοτε σε αντάρα της ερήμου. Τα πρόσωπα που σημάδεψαν μια περίοδο γεμάτη όσο επτά ζωές. Για πρώτη φορά θα τους συναντούσα όλους εκεί… Στο μικρό αμφιθέατρο… Ή μάλλον όσους άντεξαν να είναι εκεί… Οι υπόλοιποι θα χειροκροτούσαν από ψηλά… Το «έργο» όμως γράφτηκε και γι’ αυτούς… Και η δεκάχρονη Ελευθερία θα το καταλάβαινε.



Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Δραγώγιας αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιατρική για να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 πιστεύοντας ότι βρήκε τον δρόμο του.  Ακόμη ψάχνει να δει αν τον βρήκε ή τον έχασε οριστικά… 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, εργάστηκε στις εφημερίδες «Έθνος», «Καθημερινή», «Αγγελιοφόρος», «Βήμα» και «Το Βήμα της Κυριακής» κυρίως στο αθλητικό ρεπορτάζ, υπήρξε διευθυντής ανταποκριτικών γραφείων Β. Ελλάδας του Δ.Ο.Λ. στην εφημερίδα «Εξέδρα», διευθυντής στην εφημερίδα «Metrosport», εργάστηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και από το 1995 μέχρι σήμερα ανήκει στο δημοσιογραφικό τμήμα της ΕΡΤ 3 ως συντάκτης και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών. 

Το 2007 τιμήθηκε από τον ΠΣΑΤ με το βραβείο για την καλύτερη δημοσιογραφική έρευνα της χρονιάς «Αθλητισμός και ναρκωτικά, βίοι παράλληλοι ή αντίθετοι» η οποία δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής». 

Είναι μέλος του Π.Σ.Α.Τ., της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ., υπήρξε αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΒΑ) από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UEL) και μιλά Αγγλικά και Σερβοκροάτικα. 

Είναι πατέρας δυο αγοριών, του Μάνου και του Βαγγέλη…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου