«Βραδιά τιμής στον Σταύρο Κουγιουμτζή» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

«Βραδιά τιμής στον Σταύρο Κουγιουμτζή» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 21.30’, στην Α΄ Προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο και με τη συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Μαρίας Κουγιουμτζή, Λιζέτας Καλημέρη και Ανδρέα Καρακότα.


Για το «νέο καλλιτεχνικό θεσμό τιμής, αναγνώρισης και ανάδειξης του διαχρονικού πολιτιστικού αποθέματος του τόπου, καθώς και των εμβληματικών καλλιτεχνών, που άφησαν το ξεχωριστό στίγμα τους», που καθιερώνει από φέτος η Περιφέρεια και το Κέντρο Πολιτισμού της, μίλησε στη σημερινή συνέντευξη τύπου (Τρίτη 30 Μαΐου) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο μεγάλο συνθέτη και στιχουργό Σταύρο Κουγιουμτζή και στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του Κέντρου Πολιτισμού να τον τιμήσουν, με μια εκδήλωση ξεχωριστής σημασίας, που σηματοδοτεί την έναρξη του νέου καλλιτεχνικού θεσμού στα πολιτιστικά δρώμενα της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Τιμούμε την πρώτη αυτή χρονιά το συνθέτη και στιχουργό, Σταύρο Κουγιουμτζή. Έναν μουσικό, κυριολεκτικά με όλη τη σημασία και την έννοια της λέξης. Έναν άνθρωπο που μέσω των τραγουδιών του, πέρασε στον κόσμο την αγωνία του για τη ζωή και τα προβλήματα των ανθρώπων. Έναν πραγματικό δημιουργό, που ποτέ δεν ήταν, ούτε έγινε ‘στυγνός επαγγελματίας’, παρά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε. Είμαι πραγματικά περήφανος που ο τόπος μας και η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, συνδέεται με το όνομα του Σταύρου Κουγιουμτζή. Μικρασιάτης στην καταγωγή, όπως και πάρα πολλοί συμπολίτες μας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έζησε πολύ δύσκολα χρόνια, όμως με πείσμα και επιμονή, κατάφερε να ξεπεράσει αμέτρητα εμπόδια, και να ξεδιπλώσει το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά την Αιμιλία Κουγιουμτζή, που αγκάλιασε τη βραδιά – αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιώργο Νταλάρα για την πολύτιμη συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης τιμής στον μεγάλο καλλιτέχνη και δημιουργό.

Αναφερόμενος στο νέο καλλιτεχνικό θεσμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι πρόθεση είναι όχι μόνο να καθιερωθεί, αλλά και να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου