Designing For Food στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Creativity Platform, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του AgroDesign Cluster οργανώνουν έκθεση στην οποία θα παρουσιάζονται οι πολλές δημιουργικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν την προώθηση προϊόντων τροφίμων και ποτών όπως σχεδιασμός συσκευασίας, σχεδιασμός ιστοσελίδας, φωτογραφία και βίντεο, ταυτότητα και οπτική επικοινωνία, διαφήμιση κ.ά.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Detrop – Oenos 2017 που πραγματοποιεί η ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.

Ο αγροδιατροφικός κλάδος παράγει σήμερα τα πιο σημαντικά προϊόντα μαζικής κατανάλωσης στη σύγχρονη κοινωνία. Επηρεάζεται αλλά και επηρεάζει δραματικά τις συνήθειες, την κουλτούρα διαβίωσης αλλά και την ίδια την πολιτισμική υπόσταση των κοινωνιών.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι δημιουργικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν και προωθούν τα προϊόντα διατροφής αντανακλούν, ως ένα σημαντικό βαθμό, τη συλλογική κουλτούρα των κοινωνιών που τα καταναλώνει ή στις οποίες απευθύνονται Έτσι, η έκθεση DESIGNING FOR FOOD που επιχειρεί να συγκεντρώσει μαζί όλες αυτές τις δημιουργικές υπηρεσίες, πέρα από το εμφανές εικαστικό της ενδιαφέρον, μπορεί να δημιουργήσει ένα πλαίσιο σκέψης για το σύγχρονο διατροφικό μας πολιτισμό, την κατανάλωση, τις διαδικασίες που διαμεσολαβούν στη διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής ταυτότητας των βασικών, για την ανθρώπινη ύπαρξη, αγαθών και προϊόντων.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Creativity Platform έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε επαγγελματίες του χώρου (επαγγελματίες της οπτικής επικοινωνίας και του σχεδιασμού, web designers, φωτογράφοι, επαγγελματίες του χώρου της διαφήμισης και άλλους) συγκέντρωσαν προτάσεις και έργα από 21 δημιουργικούς επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο υποστήριξης και προώθησης προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Την Παρασκευή 3/3 από τις 17:00 - 19:00 και το Σάββατο 4/3 από τις 12:00 - 14:00 οι συμμετέχοντες δημιουργοί θα βρίσκονται στην έκθεση για να υποδεχθούν και να συνομιλήσουν με τους επισκέπτες, παρουσιάζοντας παράλληλα την ιστορία και την συνεργασία πίσω από κάθε δουλειά τους.

Designing For Food
3 - 5 Μαρτίου 2017
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη
Ωράριο Λειτουργίας:
Παρασκευή: 10:00 - 19:00
Σάββατο: 10:00 - 18:00
Κυριακή: 11:00 - 15:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους εκθέτες και επισκέπτες της Detrop & Oenos 2017
Η έκθεση είναι μια συνεργασία της ΑΜΚΕ Creativity Platform και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου