«Το Κέρας του Ρινόκερου» στο θέατρο «Άρατος»

Η κοινωνική κομεντί «Το Κέρας του Ρινόκερου» ανεβαίνει από την Εταιρεία Θεάτρου «Θεσπηική Συνάθροιση» σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιώργο Αυγερινό, στο Θέατρο «Άρατος» από 5 έως και 21 Μαΐου 2017.  


Υπόθεση: Δύο Έλληνες μετανάστες στην Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’90 μοιράζονται ένα σκοτεινό και υγρό υπόγειο με ελπίδες ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουν να μεγαλουργήσουν και να ζήσουν το αμερικάνικο όνειρο. 

Ο ένας περιστασιακός μεροκαματιάρης, μπογιατζής, πλακατζής και ότι σε -τζής προκύψει για να βγάλει μερικά δολάρια να “χρηματοδοτήσει” τις περίεργες περιπέτειες του. 

Ο άλλος φιλόδοξος μεν, αλλά άνεργος συγγραφέας και ιδεολόγος, περνάει τις μέρες του γράφοντας μανιωδώς ελπίζοντας ότι μία μέρα θα κάνει το μεγάλο “μπρέϊκ” και θα περάσει από την απόλυτη ασημαντότητα στη διεθνή διασημότητα. 

Η έλλειψη επικοινωνίας, η άρνηση κατανόησης και η αρχέγονη τάση του ανθρώπου για μία ατέρμονη επίδειξη “δύναμης” και επικράτησης στους γύρω του, αποτελούν την πλατφόρμα πάνω στην οποία καταφέρνουν να συνυπάρχουν αυτοί οι δύο άνθρωποι, ενώ το καταθλιπτικό και μουχλιασμένο υπόγειο που μοιράζονται δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα ατημέλητο και σκονισμένο ντεκόρ – καθρέφτη των ανούσιων κατά τα άλλα υπάρξεων τους. 

Οι μέρες περνούν με ανώφελες ελπίδες και καθημερινό αγώνα για την επιβίωση, ώσπου ένα γεγονός θα σταθεί η αιτία να εξαντληθούν τα περιθώρια ανοχής και υπομονής και να σπάσει η σχέση των συγκοινωνούντων δοχείων που κρατούσε τις ψυχές τους ενωμένες μέσα στην ζούγκλα του σύγχρονου κόσμου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Αυγερινός
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΘΕΣΠΗΙΚΗ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ
ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Αυγερινός, Αριστείδης Σιναπίδης
ΗΧΗΤΙΚΗ & ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: INCREMENTUM
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Αλέξανδρος Ακριτίδης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Βασιλεία Καρίνα
PROPMASTER: Μαρία Βλάχου
ΦΩΤΑ - ΗΧΟΙ: Γιώργος Στεφανίδης, Δημήτρης Προύσαλης, Χριστίνα Σκαρλατοπούλου

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΑΤΟΣ
(Μοσκώφ 12 με Φράγκων / Τηλ. κρατήσεων 6979 79 39 29)

κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ
Ώρα έναρξης: 21.00
Πρεμιέρα: Παρασκευή 5 Μάϊου 2017

ΤΙΜΕΣ εισιτηρίων: 9 ευρώ, 6 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου