Έκθεση Αφίσας από την Worldwide Graphic Designers



Έκθεση αφίσας απο την ομάδα Worldwide Graphic Designers θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος "Ευκλείδης" (Αλ. Παπαναστασίου 13) στις 26 Μαΐου, στις 17.30'. Η έκθεση αποτελείται από 53 αφίσες και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Ιουνίου 2017.
 
Οι Worldwide Graphic Designers είναι μία ομάδα στο Facebook, η οποία αριθμεί 797 σχεδιαστές από όλο τον κόσμο. Σκοπός της είναι η διοργάνωση projects σχεδίασης αφισών (poster design) με θέματα κοινωνικού περιεχομένου. 


Οι συμμετέχοντες, αναγνωρισμένοι σχεδιαστές στις χώρες τους, καλούνται να δημιουργήσουν αφίσες, σε συνεργασία μεταξύ τους, με στόχο την αφύπνιση, την ευαισθητοποίηση και τον κοινωνικό προβληματισμό.

Πλεονέκτημα και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εγχειρήματος είναι, ότι με αφορμή τη συνεργασία τους, συνδυάζουν διαφορετικές κουλτούρες, απόψεις και ιδέες οι οποίες αντανακλώνται στα έργα τους. 

Το τρέχον project της ομάδας με τίτλο "For the Next Generation" έχει θέμα την εκπαίδευση και εάν η άποψη και ο ρόλος του σχεδιαστή/γραφίστα μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτή. Το project συγκέντρωσε 79 σχεδιαστές από 25 διαφορετικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου