Συναυλία – αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο στο Πανόραμα

Μεγάλη συναυλία –αφιέρωμα στον κορυφαίο ποιητή Νίκο Γκάτσο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη την Κυριακή 28 Μαΐου στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημαρχείου Πανοράματος, με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατό του.


Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος, Ιγνάτιος ΚαΪτεζίδης και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Σωκράτης Δωρής.

Θα τραγουδήσουν οι: Ιόλη Ρωσσίου, Δημήτρης Κεχαγιάς, Δέσποινα Σκέντου, Δημήτρης Ατζέμης, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει ο Σάκης Κοντονικόλας και στην κιθάρα ο Κώστας Ματσίγκος.

«Με αυτή την εκδήλωση ο δήμος μας τιμά τη μνήμη του μεγάλου μας ποιητή Νίκου Γκάτσου. Έναν τολμηρό δημιουργό που έφερε την ποίηση στον στίχο και συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Δήμο Μούτση καθώς και με νεώτερους συνθέτες. Θα ακούσουμε και θα ξαναθυμηθούμε πολλά από τα αγαπημένα τραγούδια του με τον περίτεχνο και ποιοτικό του στίχο που έγιναν όλα μεγάλες επιτυχίες του πενταγράμμου» σημειώνει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δωρής αναφέρει: «Συνεχίζουμε με μια ακόμη ποιοτική εκδήλωση στο πλαίσιο του αφιερώματος στους μεγάλους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς. Αξίζει να τονίσουμε ότι η τεράστια συνεισφορά του Γκάτσου, εκτός της ποίησης, είναι στο τραγούδι ως στιχουργού. Ποιήματα και στίχοι του έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Δανέζικα, Ισπανικά, Ιταλικά, Καταλανικά, Κορεατικά, Σουηδικά, Τουρκικά, Φινλανδικά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου