Παρουσίαση βιβλίου "Ο θάνατος του Σοσιαλισμού;"

Το βιβλίο του Γιάννη Γαλανού με τίτλο «Ο θάνατος του Σοσιαλισμού;» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στις 20.00’ μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Αριστοτέλειο, Ερμού 61, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-282782.
Από το οπισθόφυλλο: -Η ανθρωπότητα έχασε το τραίνο της Ιστορίας, που θα μπορούσε να την οδηγήσει στον σοσιαλισμό
-Η τεχνολογική επανάσταση με την επίδραση πάνω στις συνειδήσεις των ανθρώπων, έχει διασπάσει την όποια ταξική συνείδηση των εργαζομένων.
-Το ένστικτο του έχω - κατέχω έχοντας μια μυριόχρονη ιστορία είναι ριζωμένο στο ανθρώπινο Εγώ, εμποτίζοντας έτσι τη δημιουργία του Εμείς - προϋπόθεση για την ύπαρξη ενός κάποιου σοσιαλισμού.
-Προς τη κατεύθυνση της εναντίωσης προς ένα σοσιαλιστικό μέλλον ενεργούν:
-ο φόβος της αλλαγής και του "άγνωστου".
-η μέχρι σήμερα πορεία της ανθρωπότητας να διαμορφώσει ένα ανθρώπινο τύπο - τάξη που να μπορεί να ηγείται ενός κοινωνικού καθεστώτος σοσιαλιστικού τύπου.
Και αυτό δείχνεται από την αυτοδιάλυση της ΕΣΣΔ και την καπιταλιστικοποίηση της Κομ. Κίνας, που ξεκίνησαν στις σοσιαλιστικές επαναστάσεις του 20ού αιώνα.
Επίσης πολλά στοιχεία της ίδιας της ανθρώπινης "δομής" σε μία ενότητα ενστίκτων - συναισθημάτων και νοητικής δημιουργίας - κρύβουν μέσα τους δυνατότητες ιστορικών εκπλήξεων.
Για όλα τα παραπάνω μιλούν τα ιστορικά - φιλοσοφικά - και ψυχολογικά δοκίμια του βιβλίου μου. (Γιάννης Γαλανός, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου