“Η στιγμή”: Μια διαφορετική Πασχαλινή συναυλία

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Πασχαλινή συναυλία της Νεανικής Χορωδίας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας, η οποία έγινε την Τετάρτη 5 Απριλίου, στην αίθουσα της Εκκλησίας (Παλαιών Πατρών Γερμανού 37).


Η φετινή συναυλία, ξεχώρισε καθώς κατάφερε να συνδυάσει και να συνθέσει αρμονικά ένα ευρύτατο μουσικό ρεπερτόριο, που περιλάμβανε παραδοσιακούς ευαγγελικούς ύμνους, βυζαντινά τροπάρια, καθώς και σύγχρονα Πασχαλινά τραγούδια ελλήνων συνθετών.  “Όλα αυτά συνδυάστηκαν σε ένα εντυπωσιακό μουσικό αποτέλεσμα, το οποίο ενθουσίασε το κοινό, που καταχειροκρότησε την 30μελή νεανική χορωδία και την 7μελή ορχήστρα.  Τα εύσημα για τη δημιουργική σύνθεση αυτής της μουσικής ποικιλομορφίας ανήκουν στη μαέστρο, Τάνια Λιλή, της οποίας το ταλέντο και η μουσική οξυδέρκεια έλαμψαν για ακόμα μία χρονιά”, όπως αναφέρει ο  κ. Σωτήρης Μπούκης, υπεύθυνος των προγραμμάτων της εκκλησίας για τους νέους

Η εκδήλωση αυτή, σύμφωνα με τους διοργανωτές,  έρχεται ως συνέχεια μιας μακρόχρονης παράδοσης της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας να οργανώνει εορταστικές συναυλίες κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, οι οποίες φημίζονται για τη μουσική τους ποιότητα και το κλίμα κατάνυξης που δημιουργούν, βάζοντας το κοινό στο πνεύμα των ημερών.  Η συμμετοχή του κόσμου ήταν και φέτος εντυπωσιακή, γεμίζοντας την εκκλησία, η οποία μετρά πάνω από 150 χρόνια παρουσίας στο κέντρο της πόλης μας, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού.

“Το πιο εντυπωσιακό με τον Θεό είναι ότι ποτέ δε λειτουργεί με τον τρόπο που θα περιμέναμε να λειτουργεί.  Θα περιμέναμε ο Θεός να είναι προσιτός μόνο στους καλούς και τους ηθικούς ανθρώπους.  Κι όμως τη στιγμή της σταύρωσης, ο Χριστός συγχωρεί ένα ληστή, έναν από τους χειρότερους εγκληματίες της εποχής του, διακηρύττοντας έτσι ότι ποτέ δεν είσαι τόσο αμαρτωλός που να μην μπορείς να πλησιάσεις τον Θεό”, ανέφερε στον πανηγυρικό της βραδιάς ο κ. Σωτήρης Μπούκης.  “Γι’ αυτό και ο τίτλος της συναυλίας, “Η στιγμή”, εστιάζει σε εκείνη τη μία στιγμή που άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας – τη στιγμή της σταύρωσης, τη στιγμή που ο Χριστός έδωσε τη ζωή Του για χάρη μας, ώστε με την ανάστασή Του να μας χαρίσει μια καινούρια ζωή”.

2 σχόλια:

  1. Καταπληκτική βραδιά, μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν!! Περιμένουμε με λαχτάρα την επόμενη εκδήλωση σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή