Ποντιακό φαγητό στη Detrop από την Κική Εμμανουηλίδου

«Τανομένο Σουρβά», μια ποντιακή σούπα που γίνεται με σπασμένο σιτάρι, στραγγιστό γιαούρτι και ξερό δυόσμο, μαγείρεψε και προσέφερε στους επισκέπτες της Detrop η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, σεφ Κική Εμμανουηλίδου, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και συνεργάτιδα των «Πολιτισμικών».

Το ξεχωριστό φαγητό είχαν την ευκαιρία να γευτούν όσοι βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στο περίπτερο 16 των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, όπου η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β.Ε. παρουσίαζαν την Μακεδονική κουζίνα και τα διατροφικά προϊόντα της Μακεδονικής γης.

Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία, περιλαμβάνουν πλήθος συνταγών με προϊόντα της Μακεδονικής Γης. Στη φωτογραφία η Κική Εμμανουηλίδου με τις δύο εγγονές της, Αναστασία, αριστερά, Αγγελική, δεξιά. Πίσω αριστερά διακρίνεται ο κ. Κιλτίδης πρόεδρος της «Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου