Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ πάει στα δυτικά!

Φέτος το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ταξιδεύει και δυτικά της πόλης! Η διοίκηση του Φεστιβάλ αποφάσισε να εξαπλωθεί τόσο δυτικά όσο και ανατολικά της Θεσσαλονίκης και τμήματα του προγράμματος θα προβληθούν στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης του δήμου Παύλου Μελά και στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Καλαμαριάς. 
Επτά συνολικά ταινίες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι φίλοι του είδους από τη Δυτική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, από τη Δευτέρα 6 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των Ειδικών προβολών Ντοκιμαντέρ DOC IN TOWN.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, καλωσορίζει τους συντελεστές των ταινιών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όλο το επιτελείο της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τη Γενική Διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Ορέστη Ανδρεαδάκη, εύχεται καλή επιτυχία και διεύρυνση αυτής της συνεργασίας σημειώνοντας: «Σκοπός της συμμετοχής μας, είναι να προωθηθούν και να αξιοποιηθούν  συνεργασίες με σημαντικούς φορείς του πολιτισμού προς όφελος των πολιτών, να αναδειχτεί η αναγκαιότητα της αποκέντρωσης των πολιτιστικών δρώμενων, να γίνουν ευρύτερα γνωστοί οι κλειστοί και οι υπαίθριοι πολιτιστικοί χώροι του Δήμου Παύλου Μελά μέσα από την προσέλκυση κοινού και πέρα από τη Δυτική Θεσσαλονίκη και να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να αντιληφθεί, να κατανοήσει τη ματιά του δημιουργού και να εκφραστεί μέσα από τις ταινίες τεκμηρίωσης».


Το Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Το Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» βρίσκεται στη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα στην οδό Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.
Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 266 καθήμενους σε εξώστη και πλατεία.

Η πρόσβαση στo Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης»
είναι εύκολη και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56).

Ένας χώρος του Δήμου Παύλου Μελά, που φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές, παιδείας, αθλητισμού, περιβαλλοντικές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

Δευτέρα 6 Μαρτίου
20.00 Που ήμουν, που είμαι, που πάω - Φωνές αμφιθεάτρου
του Γιώργου Κεραμιδιώτη

Τρίτη 7 Μαρτίου
20.00 Δεύτερη ζωή: Από αγκάθι, ρόδο της Νικόλ Αλεξανδροπούλου
22.00 Συράκος Δανάλης - εκδρομή στο φως του Δημήτρη Γκουζιώτη

Τετάρτη 8 Μαρτίου
20.00 Το συρματόπλεγμα: Γεντί Κουλέ τόπος μνήμης της Αναστασίας Χριστοφορίδου και των FilmFabrikers, παραγωγή της Πολιτιστικής Γειτονιάς Δήμου Νεάπολης - Συκεών
Ένας δρόμος με μακρά ιστορία της Ανατολής Καρυπίδου και Φωτογραφίας – ήχου Δαμιανού Μαξίμωβ
22.00 Το πρώτο γεύμα – Το ταξίδι της τροφής: Η διατροφή στην Ελλάδα από την Προϊστορία μέχρι σήμερα σε σκηνοθεσία των Νίκου Νταγιαντά, Ανδρέα Αποστολίδη, Λευτέρη Χαρίτου, Γιούρι Αβέρωφ

Πέμπτη 9 Μαρτίου
 20.30 Που είσαι Σινγκάλ; του Άγγελου Ράλλη

ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΥΣ - ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και πριν την προβολή της πρώτης ταινίας στα Δυτικά της πόλης, σε ένα 20 λεπτο καλωσόρισμα - εισαγωγή, προσκεκλημένοι καταγράφουν πτυχές της πραγματικότητας και μοιράζονται με το κοινό, Ιστορίες Έμπνευσης & Εμπιστοσύνης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
2313 302 834, 835, 936



Έκθεση Φωτογραφίας «Φωτογραφία και Ντοκουμέντο» από τις Όψεις τις ημέρες των προβολών


Ο Δήμος Παύλου Μελά και η Φωτογραφική Λέσχη Όψεις θα παρουσιάσουν στον 3ο όροφο του ΚΠ Χρήστος Τσακίρης, Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφία και Ντοκουμέντο» από τη Δευτέρα 6 έως και την Πέμπτη 9 Μαρτίου. Η είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου